Werkplek

Flex is het nieuwe chill!

Goed nieuws! Er zijn een aantal flexibele werkplekken beschikbaar in onze studio. Met flexibel bedoelen we dat je ook een tafel voor één dag per week kunt huren. In een fijne werkomgeving, lekker toegankelijk en budgetvriendelijk voor de thuis- en flexwerkenden onder ons.

Over de studio

Hartje Utrecht, maar in een rustige straat staat een oude schilderloods uit 1450 van ruim 140m2 met grote ramen én een zonnige binnentuin. Aan de straatkant van het pand zit ontwerpbureau hollandse meesters (met vier). Achter de grote schuifdeuren aan de tuinkant zit Saus! – een videoproductiebedrijf – ook met vier, hoewel zelden iedereen er tegelijkertijd is. Achterin is ook de lunch- en bespreekruimte, de keuken en het toilet.
Er wordt regelmatig geborreld, een taartje gegeten of gesjoeld.

Over de werkplekken

Op verschillende dagen zijn verschillende tafels beschikbaar, in de voorste en achterste ruimte. Net wat je voorkeur heeft.

Inclusief

Een werkplek bestaat uit en is inclusief:

  • een grote tafel van 1 x 2 meter
  • bureaustoel + ladenblok
  • uitgebreide lunch
  • koffie + thee
  • snelle wifi
  • in overleg gebruik van de bespreekruimte
  • schoonmaak
  • tuin

Kosten

Een werkplek voor 1 dag per week kost € 140 euro per maand, exclusief BTW, maar inclusief een gezonde lunch!

Lijkt het je wat?

Kom gerust kijken op Keizerstraat 33, mail of bel.

ingeborg@hollandsemeesters.nl
030 232 17 00

Ook vaste werkplekken beschikbaar

Ben je op zoek naar een vaste werkplek voor 1 of meer dagen per week (met vaste tafel, ladeblok, opbergruimte en eigen sleutel)?
Neem contact met ons op!


Animatie & infographics

Animatie
& infographics

Een animatie is heel geschikt als je een complex onderwerp in 1 à 1,5 minuut wilt uitleggen. De combinatie van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd te communiceren. Of het nu gaat om een teaser, een corporate story of de uitleg van een proces, wij zorgen voor de magische combinatie van boodschap, visuele vertaling en pakkende audio.

Een infographic is een goed idee als je informatie in één oogopslag helder in beeld wil brengen. Met infographics leggen we issues niet alleen uit, maar plaatsen ze ook in een bredere context. We analyseren, structureren en visualiseren de data zodat deze direct betekenis krijgen voor je doelgroep.

Een animatie in 6 stappen

1. Het doel

Een script is de eerste stap in het proces. Het is de kern van de animatie en moet dus sterk en overtuigend zijn. Je wilt de voordelen tonen, de meerwaarde laten zien. Het is het verhaal dat wordt voorgelezen door de voice-over.

2. Storyboard

We maken een storyboard om het script tot leven te brengen. Het is een reeks schetsen die de afzonderlijke scènes illustreren — hoe de setting eruit zal gaan zien, wie er aanwezig zijn en welke acties er plaatsvinden.

3. Illustraties

In de volgende stap ontwikkelen we de visuele stijl voor de animatie, eventueel passend bij een bestaande (huis)stijl. We maken eerst de illustratie van één shot (styleframe) en werken daarna het hele storyboard uit.

4. Animatie

En hier begint de magie! De illustraties worden in beweging gezet en de voice-over wordt ingesproken.

5. Muziek & sound-design

Door het toevoegen van geluidseffecten (sound-design) wordt de inhoud verterkt en komt de animatie nóg meer tot leven. We zoeken bijpassende stockmuziek of laten muziek op maat maken.

6. Champagne!

Alles naar wens? Yes! Tijd voor de oplevering. We leveren de animatie aan in elk gewenst formaat, eventueel voorzien van ondertiteling.

Hoelang duurt het?

Na elke fase is er ruimte voor feedback. Na goedkeuring gaan we door naar de volgende stap.

Afhankelijk van de duur en complexiteit van de animatie is de minimale productietijd van briefing tot oplevering zo’n vijf tot zes weken.

Kosten

Elke animatie is maatwerk. Afhankelijk van lengte, maar ook complexiteit van stijl en beweging, sound-design en keuze voor muziek op maat of stockmuziek is bepalend.

We denken graag mee over passende mogelijkheden binnen jouw budget.

Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen?

Neem contact met ons op

Een infographic in 4 stappen

1. Het doel

We bespreken samen welke inhoud gecommuniceerd moet worden en wat de gewenste actie van de lezer is (call-to-action).

2. Analyse & schets

We analyseren de informatie en maken een eerste schets. Hierin geven we aan welke informatie welke plek in de infographic krijgt en waar icoontjes en/of illustraties geplaatst worden.

3. Look & feel

We ontwikkelen een visuele stijl, eventueel aansluitend bij een bestaande (huis)stijl en werken de infographic verder uit.

4. Oplevering

We leveren de infographic in elk gewenst formaat.

Na elke stap is er uiteraard ruimte voor feedback. Na goedkeuring gaan we door naar de volgende stap.

We helpen je er graag bij!

Neem contact op

Onze experts

Met hoofd en hart.

We willen je leren kennen. Naar je luisteren. Erachter komen waar je naartoe wilt en waarom. Meedenken, zodat we onze expertise zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Niet alleen voor die ene opdracht, maar ook in het grotere geheel, en op de langere termijn.

Samen een relevant en sympathiek merk bouwen, dat duurzaam, zichtbaar en herkenbaar is. Zo bereiken we de klanten van onze klanten. In het hoofd en in het hart. Dat is ons belangrijkste doel.

Jouw verhaal

Met kennis en ervaring (sinds 1995) helpen we jouw verhaal te vertellen. Van het vinden van de juiste look & feel tot aan de uitwerking ervan in een huisstijl, animatie, infographic, magazine of website. Welk communicatiemiddel je ook nodig hebt, wij maken vrijwel alles ‘in huis’.

Flexibel & multidisciplinair

Bij hollandse meesters heb je direct contact met de ontwerpers, we zijn flexibel en multidisciplinair. Groot genoeg om voor ieder project een passend team samen te kunnen stellen en creativiteit uit te wisselen. Klein genoeg om snel te schakelen en om de voortgang van projecten te overzien zonder dure overhead-uren. Strakke deadline? Ook geen probleem.

Ingeborg van der Vorst

Eigenaar | Ontwerp | Strategie | Mad organizational skills

Martine van der Wal

Branding | Web design | Photoshop | Grid lover

Jantine Lanting

Animatie | Illustratie | Infographics | Zen master

Stanny van der Elst

Ontwerp | Illustratie | Kleurrijk | Uitvogelaar

Onze expertise

We hebben daarnaast een innig netwerk van tekstschrijvers, producenten, bouwers en filmers waar we graag mee samenwerken.

Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen?
We helpen je er graag bij!

Neem contact met ons op

Home | Wij zijn hollandse meesters

No girls, no glory.
Wij zijn hollandse meesters.

Meer nog dan voor, werken we mét onze klanten. Samen een relevant en sympathiek merk bouwen, dat duurzaam, zichtbaar en herkenbaar is. Zo bereiken we de klanten van onze klanten, in het hoofd en in het hart.

Dit zeggen onze klanten

“Creatieve en bevlogen mensen die goed weten hoe ze ontwerp op een specifieke doelgroep moeten afstemmen.”

— Sanne de Josselin de Jong, Trimbos Instituut

“hollandse meesters kan in één beeld vertellen waar wij als theatergroep eeuwen repertoire voor nodig hebben.”

— Erik Snel, artistieke leiding Aluin

“Ze blinken uit in aandacht voor klanten. Hoe complex of spoedig de opdracht ook is, hollandse meesters staat altijd voor ons klaar.”

— Jacqueline Donga, communicatie ActiZ


Contact

Contact

hollandse meesters
Keizerstraat 33
3512 EA Utrecht
T 030 232 17 00
studio@hollandsemeesters.nl

Nieuwsbrief