Animatie & infographics

Animatie
& infographics

Een animatie is heel geschikt als je een complex onderwerp wilt uitleggen. De combinatie van tekst, beeld en geluid maakt het mogelijk om veel informatie in korte tijd te communiceren. Of het nu gaat om een teaser, een corporate story of de uitleg van een proces, wij zorgen voor de magische combinatie van boodschap, visuele vertaling & pakkende audio.

Als je informatie in één oogopslag helder in beeld wil brengen, is een infographic een goed idee. Een goede infographic legt een onderwerp niet alleen uit, maar plaatst het ook in een bredere context. We analyseren, structureren en visualiseren de infomatie of data op zo’n manier, dat het betekenis krijgt voor je doelgroep.

Een animatie in zes stappen

1. Het doel

Een script is de eerste stap in het proces. Het is de kern van de animatie en moet dus sterk en overtuigend zijn. Je wilt de voordelen tonen, de meerwaarde laten zien. Als er een voice over is, staat in het script het verhaal dat wordt verteld door de voice-over.

2. Storyboard

We maken een storyboard om het script tot leven te brengen. Dat is een reeks schetsen die de afzonderlijke scènes illustreren — hoe de setting eruit zal gaan zien, wat er te zien is in elk ‘shot’ en welke acties er plaatsvinden.

3. Illustraties

In de volgende stap ontwikkelen we de visuele stijl voor de animatie, zo nodig aansluitend bij een bestaande (huis)stijl. We maken eerst een styleframe (de illustratie van één shot) en werken daarna het hele storyboard uit.

4. Animatie

En hier begint de magie! De illustraties worden geanimeerd en de voice-over wordt ingesproken.

5. Muziek & sound-design

Door het toevoegen van geluidseffecten (sound-design) wordt de inhoud versterkt en komt de animatie nóg meer tot leven. We zoeken bijpassende stockmuziek of laten muziek op maat maken.

6. Champagne!

Alles naar wens? Yes! Tijd voor de oplevering. We leveren de animatie aan in elk gewenst formaat, eventueel voorzien van ondertiteling.

Hoelang duurt het?

Na elke fase is er ruimte voor feedback. Na goedkeuring gaan we door naar de volgende stap.

Afhankelijk van de duur en complexiteit van de animatie is de minimale productietijd van briefing tot oplevering zo’n vijf tot zes weken.

Kosten

Elke animatie is maatwerk. Afhankelijk van lengte, maar ook complexiteit van stijl en beweging, sound-design en keuze voor muziek op maat of stockmuziek is bepalend.

We denken graag mee over passende mogelijkheden binnen jouw budget.

Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen?

Neem contact met ons op

Een infographic in 4 stappen

1. Het doel

We bespreken samen welke inhoud gecommuniceerd moet worden en wat de gewenste actie van de lezer is (call-to-action).

2. Analyse & schets

We analyseren de informatie en maken een eerste schets. Hierin geven we aan welke informatie welke plek in de infographic krijgt en waar icoontjes en/of illustraties geplaatst worden.

3. Look & feel

We ontwikkelen een visuele stijl, eventueel aansluitend bij een bestaande (huis)stijl en werken de infographic verder uit.

4. Oplevering

We leveren de infographic in elk gewenst formaat.

Na elke stap is er uiteraard ruimte voor feedback. Na goedkeuring gaan we door naar de volgende stap.

We helpen je er graag bij!

Neem contact op

Onze experts

Met hoofd en hart.

We willen je leren kennen. Naar je luisteren. Erachter komen waar je naartoe wilt en waarom. Meedenken, zodat we onze expertise zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Niet alleen voor die ene opdracht, maar ook in het grotere geheel, en op de langere termijn.

Samen een relevant en sympathiek merk bouwen, dat duurzaam, zichtbaar en herkenbaar is. Zo bereiken we de klanten van onze klanten. In het hoofd en in het hart. Dat is ons belangrijkste doel.

Jouw verhaal

Met kennis en ervaring (sinds 1995) helpen we jouw verhaal te vertellen. Van het vinden van de juiste look & feel tot aan de uitwerking ervan in een huisstijl, animatie, infographic, magazine of website. Welk communicatiemiddel je ook nodig hebt, wij maken vrijwel alles ‘in huis’.

Flexibel & multidisciplinair

Bij hollandse meesters heb je direct contact met de ontwerpers, we zijn flexibel en multidisciplinair. Groot genoeg om voor ieder project een passend team samen te kunnen stellen en creativiteit uit te wisselen. Klein genoeg om snel te schakelen en om de voortgang van projecten te overzien zonder dure overhead-uren. Strakke deadline? Ook geen probleem.

Ingeborg van der Vorst

Eigenaar | Ontwerp | Strategie | Mad organizational skills

Martine van der Wal

Branding | Web design | Photoshop | Grid lover

Jantine Lanting

Animatie | Illustratie | Infographics | Zen master

Stanny van der Elst

Ontwerp | Illustratie | Kleurrijk | Uitvogelaar

Onze expertise

We hebben daarnaast een innig netwerk van tekstschrijvers, producenten, bouwers en filmers waar we graag mee samenwerken.

Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen?
We helpen je er graag bij!

Neem contact met ons op

Home | Wij zijn hollandse meesters

No girls, no glory.

Wij zijn hollandse meesters. Meer nog dan voor, werken we mét onze klanten. Samen een relevant en sympathiek merk bouwen, dat duurzaam, zichtbaar en herkenbaar is. Zo bereiken we de klanten van onze klanten, in het hoofd en in het hart.

Meer nog dan voor, werken we mét onze klanten. Samen een relevant en sympathiek merk bouwen, dat duurzaam, zichtbaar en herkenbaar is. Zo bereiken we de klanten van onze klanten, in het hoofd en in het hart.

Blije klanten

“Creatieve en bevlogen mensen die goed weten hoe ze ontwerp op een specifieke doelgroep moeten afstemmen.”

— Sanne de Josselin de Jong, Trimbos Instituut

“hollandse meesters kan in één beeld vertellen waar wij als theatergroep eeuwen repertoire voor nodig hebben.”

— Erik Snel, artistieke leiding Aluin

“Super fijn all-round bureau. Korte lijnen, sterke concepten en mooie creaties. En ook niet onbelangrijk: ook nog eens een plezier om mee samen te werken. Aanrader!”

— Monique Bergman, ICTU, e-Overdracht

Neem contact met ons op

Of bel 030 — 232 17 00


Portfolio

Hier zijn we trots op.

Hier zijn
we trots op.

Welk verhaal heeft jouw organisatie te vertellen?
We helpen je er graag bij!

Neem contact met ons op

Contact

Contact

hollandse meesters
Keizerstraat 33
3512 EA Utrecht
T 030 — 232 17 00
studio@hollandsemeesters.nl

Inschrijven nieuwsbrief