Halfjaarlijkse updateweek

Je hebt een Wordpress website door ons laten maken.En helaas, die houdt zichzelf niet bij!Daarom bieden we ieder half jaar een updateronde aan.

Wat doen we in die twee uur?

We controleren de site en gaan dan:

 • Backuppen
 • De Wordpress-installatie updaten
 • Plugins updaten
 • Het thema updaten
 • Eventuele kleine problemen (binnen die twee uur) oplossen
 • Bijgewerkte site backuppen**

Als we op bijzonderheden stuiten (een plugin die niet meer wordt ondersteund, een thema dat niet met de laatste Wordpressversie werkt of iets dergelijks) waardoor het langer dan twee uur gaat duren, laten we dat vooraf weten.

Het kan voorkomen dat we pas tijdens het updaten tegen dingen aanlopen. Ook dan laten we het direct weten, en dan houden we de uren bij die er in het oplossen worden gestoken. Of we maken in overleg een plan met de vervolgstappen.

Wat doen we niet?

 • Zaken in de hostingomgeving zoals het updaten van de PHP-versie
 • Design-aanpassingen

Als er wel (design) aanpassingen nodig zijn kunnen we dat uiteraard voor je doen en maken we vooraf een offerte.

Vragen & antwoorden

Door je site regelmatig te updaten, blijf je problemen zoveel mogelijk voor. Technische problemen zoals plugins die niet meer worden ondersteund of een veiligheidslek in een oude Wordpressversie, of een pagina die er niet goed meer uitziet. Het kan ook zijn dat een veranderde externe situatie (zoals de wetgeving rondom privacy) vraagt om actie.

Veel bureaus werken met onderhoudsabonnementen voor een vast bedrag per maand. Wij hebben ervoor gekozen om dat niet te doen. Onderhoudsabonnementen dekken vaak alleen regulier werk. Alles out of the ordinary is dan alsnog extra, bovenop die maandelijkse kosten.

Wij werken graag op deze manier. Alleen de uren in rekening brengen die ook echt nodig zijn.

Wordpress wordt permanent verbeterd en heeft soms wel tientallen nieuwe versies per jaar. Bij het updaten naar een nieuwe versie is er altijd een (soms klein, soms groter) risico dat bijvoorbeeld een plugin niet compatible is met de nieuwe WP-versie en de site niet meer werkt. Terwijl lang niet iedere versie ook echt een verbetering voor jouw site oplevert. Hetzelfde geldt voor het gebruikte thema. Daarom kiezen wij ervoor in een gecontroleerde situatie heel doelbewust te updaten, met iemand stand by om problemen meteen te verhelpen.

Bij veiligheidsissues of andere zaken waardoor het wel nodig is om direct te updaten, doen we dat uiteraard wel zo snel mogelijk.

Wordpress is open source software. De code is openbaar en blijft daarmee altijd kwetsbaar voor hackers. Gelukkig zijn er aan aantal trucs waarmee wij jouw site beschermen. Het komt dus nauwelijks voor dat ‘onze’ websites worden gehackt, maar 100% zekerheid is er helaas nooit.

 • Gebruik een sterk wachtwoord om mee in te loggen
 • Verander af en toe je wachtwoord
 • Verwijder pagina’s en berichten die niet meer relevant zijn
 • Verwijder media die niet meer relevant is
 • Verwijder oude gebruikers
 • Installeer of verwijder geen plugins / thema’s zonder kennis van zaken

De updateronde kost (zonder bijzonderheden) twee uur / € 190.

Meestal niet zoveel. Er zijn genoeg oeroude (vaak wel heel eenvoudige) Wordpress-sites die het zonder enig onderhoud al jaren probleemloos doen. Het hoeft ook helemaal niet erg te zijn als je een keer overslaat, of sowieso nog nooit een update hebt gehad / gedaan.

Toch doe je er verstandig aan om met enige regelmaat je site te laten updaten. Want nu doet je site het, maar je bent toch een beetje vogelvrij. En áls je dan tegen een probleem aanloopt is het meestal veel meer werk om op te lossen. Ook hebben we niet altijd meteen tijd. Bij regelmatig updaten is de kans op problemen een stuk kleiner.

Zeker! Je bent vrij om het beheer van je site in eigen hand te nemen en zelf Wordpress, de plugins en het thema bij te (laten) houden. Laat het ons weten en wij zorgen dat je een inlog krijgt waarmee je overal bij kunt.

We raden je aan dit alleen te doen als je enige kennis van zaken hebt, of het uit te besteden aan iemand die dat heeft.

* Niets zo veranderlijk als het web. Er kan altijd tussen de updaterondes door een probleem ontstaan waardoor je site niet meer goed werkt. Dat lossen we dan tussentijds natuurlijk zo snel mogelijk voor je op!

** Voordat we gaan updaten maken we een backup van je website en aan het eind van de updateronde maken we er nóg een, zodat we de meest recente versie hebben om te bewaren. Wij zijn echter niet eindverantwoordelijk voor het bewaren van de data van jouw website. Daarom krijg je een downloadlink om deze laatste backup ook zelf te bewaren. Als je vaker/meer backups wilt en/of schijfruimte om backups van je website te bewaren, kun je dat bij je hostingprovider kopen.