Marokkaanse vegastoof

Troostrijk & makkelijk. En gezond.

Gelijke delen knoflook & gember (kan ook heel lui uit die potjes) bakken met:

— komijn
— kaneel
— heel klein beetje kruidnagel (= snel overheersend)
— kneepje chilivlokjes
— kurkuma
— of ras el hanout, daar zit alles behalve de kurkuma ook wel in

Best grote hoeveelheden, de verhouding doe ik een beetje op geur.

Dan ui erbij bakken.
Als alles beetje pruttig & geurig is gooi ik er in ieder geval bij:

— wortel
— (zoete) aardappel
— courgette
— kikkererwten (kan gewoon uitgelekt uit blik)
— paar taggiasche olijfjes
— paar rozijnen of iets anders zoetigs zoals gedrooge abrikoos of pruim

En dan een blik gepelde tomaten erbij, een kneepje citroensap en een flinke kneep zout of groentebouillonblok.
Aanvullen met water tot alles onder staat en pruttelen maar.

Het kan ook zonder dat blik tomaten, dan moet je wat nog wat heviger inzetten op zout & kruiden.

Na een uurtje even voelen of alles gaar is, en klaar!

Serveren met couscous en labneh / dikke yoghurt en turks of libanees brood. Aftoppen met verse koriander en feta.

Pro tip: De volgende dag is hij nog lekkerder. 😊